Tuesday, March 4, 2014

Sleeping Beauty

Ponekad bi bilo lijepo spavati 100 godina i probuditi se prekrasne kože, naspavani , to se ipak  događa samo u bajkama.
Donosimo Vam par savjeta, kako zablistati ujutro bez imalo truda, jer se sva čarolija događa dok Vi spavate!
  • Uvijek, ali uvijek skinite šminku prije spavanja. Znam da je ponekad to najveća muka koja Vam se desi, ali ipak par minuta vremena za zdravlje i ljepotu naše kože svi imamo. Naše pore luče sebum koji pomaže hidratizirati kožu, šminka začepljuje pore i to može izazvati prištiće i akne, a to nije baš zabavno, zar ne?
  • Ljepota dolazi iznutra, jedite zdravo, pokušajte dodati neki protein ili omega- 3 masne kiseline u Vašu prehranu. Orašasti plodovi i riba daju prekrasan sjaji Vašoj koži. I naravno pijte puno vode!!!
  • Nakon kupanja ili tuširanja, hidratizirajte kožu mlijekom za tijelo ili losionom, koža će Vam biti zahvalna.
  • Kreme koje sadrže retinol i vitamin C, najbolje koristiti noću jer sunčeva svjetlost može poništiti njihov učinak.
  • Bore? Nitko ih ne može izbjeći, ali možemo usporiti njihovo pojavljivanje. Spavanje na pamučnim jastučnicama može izazvati nabore na koži, i time pospješiti stvaranje bora. Umjesto pamučnih jastučnica, koristite one od svile ili satena :)
  • Želite li duže trepavice? Koristite ricinusovo ulje, koje možete kupiti u ljekarni. Ricinusovo ulje bogato je omega-6 masnim kiselinama koje pomaže hidratizirati trepavice. Koristite svaku večer, ujutro samo isperite mlakom vodom.Rezultate bi trebale primijetiti već nakon nekoliko tjedana!
  • Leave-in conditioner, nanesite na kosu prije spavanja, jer tako ima više vremena da prodre u Vašu kožu i nahrani ju. Ja koristim kokosovo ulje i stvarno sam zadovoljna.
  • Za nježne i zdrave ruke nanesite kremu, ili ulje, ili vazelin, i obucite pamučne rukavice. Ujutro ćete imati prekrasne ruke. Isto vrijedi i za noge!!
  • Moja najgora noćna mora su natečene oči ujutro!! Trik, dvije čajne žličice noć prije u zamrzivač, i ujutro par minuta na oči. Smanjuje natečenost, i brzinski Vas razbuđuje. Koristite i kremu koja sadrži kofein kao jedan od sastojaka.
  • Nemate vremena za pravljenje frizure ujutro, navečer nakon što opere kosu, oblikujte frizuru. Napravite pletenicu, punđu, i ujutro ćete se probuditi s gotovom frizurom, dovoljno je samo par minuta da ju styling kose. Jer ipak svi mi ponekad pretjerujemo s peglama, i figarima, ovu je odlična i zdrava alternativa.
Koji su Vaši trikovi?
cmok
post signature

2 comments: