Wednesday, May 7, 2014

Lemons Can Make You More Beautiful part 1


Limun je jedna od najkorisnijih namirnica na našem planetu. Štiti od jako velikog broja bolesti, da ga se s pravom može nazvati super-hranom, ali isto tako je odličan za korištenje na koži, malo sam pronjuškala po internetu i pronašla nekoliko stvari koje su mi se čine cool, pa Vam ih donosim


 Svijetla koža

Siva boja lica, od silnog smoga, i prljavštine te stresa i razno raznih štetnih čimbenika u našem okolišu, pravo je čudo kako nam koža još i izgleda normalno. Sve što Vam treba je 3-4 soka iscijeđenog limuna, par kapi tople vode i to je to. Zatim sa blaznicama očistite lice, i  isperite, radite to ujutro i navečer i ubrzo će sivilo nestati s lica.

Masna koža i miteseri

Ako imate masnu kožu vrlo je vjerojatno da će te imati i akne. Koristite sok od limuna, umoćenu blaznicu u sok od limuna nanesite direktno na lice ili na područja pogođenim aknama. Limun ima i sposobnost smanjivanja pora J

Za glatku kožu
Jedna banana (zgnječena) pomiješana sa jednom žlicom limunovog soka, nanesite na lice i vrat i držite 10-15 minuta zatim isperite.


Zbogom peruti

Želite ukloniti perut, nije teško kao što mislite, jednostavno koristiti sok od limuna pomiješan s bjelanjkom, nanijeti na kosu od korijena do vrhova kose, držati 1 sat, zatim isprati hladnom vodom.

Ispadanje vlasi

Miješanjem 1 žlice limunovog soka pomiješanog s 4 žlice kokosovog ulja. Zatim nanijeti na kosu, oprati nakon 20 minuta.

Njega noktiju

Možete uroniti nokte u limunov sok na otprilike 10 minuta. Dobro očetkajte  noktiće prije ponovnog stavljanja u jednakom omjeru mješavinu bijelog octa i tople vode na 10 minuta, dobro isperite toplom vodom.
Postoji doista mnogo koristi od limuna. Možete ga koristiti na mnogo načina....

Idući post će biti posvećen razno raznim pripravcima od ovog prekrasnog voća.

Da li koristite limun u Vašoj njezi i kako?








 post signature

1 comment:

  1. Super post, ali upozoravam, limun se nikako u čistom obliku ne smije stavljati na kožu, nebitno da li je ona masna ili ne, jer je pH limuna 2 (jako kisel, recimo pH želučane kiseline je 1-3), a pH kože je 5,5 i time bi se samo narušila njezina ravnoteža i napravilo bi se više štete nego koristi.

    Tako se lice može tretirati eventualno par puta mjesečno, ali ni to nebi preporučila :) Jer pH kože se nebi trebao ugrožavati pošto on zapravo i štiti našu kožu :)

    Kao vlasnica masne kože znam o čemu pričam i ja recimo radije koristim med + cimet kao prirodno rješenje protiv prištića :)

    ReplyDelete