Sunday, June 1, 2014

☼ Get ready for summer ☼ Summer skin & hair care



Ne moram Vam govoriti koliko je važno ljeti voditi brigu o njezi kože i kose… Ovo će biti mali podsjetnik….

Ljeti smo izloženi zrakama sunca, koje nas lijepo griju i pomažu nam u postignuću predivnog preplanulog tena, ali su nažalost štetne. Tijelo znojenjem gubi puno vode, važno je piti puno tekućine da bi se nadoknadio gubitak te osiguralo da koža ostane hidratizirana. Ovdje možete pročitati recept za vodu s okusima.

Svi znamo da između 11 i 16 sati bi trebali izbjegavati sunce, jer su tada sunčeve zrake najjače. Isušuju kožu i pomažu stvaranju bora, tj. starenju kože.  Što se tiče krema , trebali bi nanijeti kremu za sunčanje 30 minuta prije sunčanja. Masne kreme za njegu nakon sunčanje izbjegavajte, jer začepljuju pore, bolje je koristiti losione za tijelo.



Čuvajte se opeklina

Svi smo barem jedanput imali opekline od sunca, opekline povećavaju rizik od melanoma. Ako ipak dođe do opeklina, kožu umirite uljem nevena, jogurtom ili sokom od rajčice, a moj savjet je ako ikako možete, uzmite list aloa vere i iscijedite tekućinu, pomaže 100 % J


Zrake dopiru i ispod kupaćeg

Namažite i skrivene dijelove ;)

Sunčanica

Ako zbog opeklina ne možete spavati i imate osjećaj da vam tijelo gori, pijte puno tekućine, stavljajte hladne obloge po tijelu, i po potrebi uzmite tabletu koja sadrži ibuprofen ( naravno posavjetujete se sa liječnikom prije).

Termalna voda

Sadrži prirodne minerale koji smiruju kožu, kako se znojimo tako gubimo minerale potrebne za zdravlje kože. Dobra je i za kosu..

Mirisi

Nemojte nanositi mirise za tijelo prije izlaganja suncu. Zašto? Jer Vam na plaži stvarno ne treba parfem, fino ćete mirisati i od silnih mazalica J , a i zato jer stvaraju mrlje na koži, a to nam ne treba.

Oči

Mažite kožu oko očiju, jer je najtanja… Nosite sunčane naočale širokog okvira

Kosa

Zaštite kosu šeširom, maramom, možete napraviti lijepi turban koji izgleda cool … Ako ipak niste za ove opcije, kosu vežite u punđu ili možete napraviti lijepu pletenicu. Naravno nemojte zaboraviti namazati kosu, jer i ona pati od sunca i soli.. Ja znam kremu koju koristim za tijelo utrljati u tjeme, a kokosovim uljem namažem cijelu kosu…


Voće i povrće

Jedite voće i povrće koje sadrži žute, crvene i narančaste pigmente, istraživanja su pokazala da kemijski spojevi koji daju boju voću i povrću, mogu obojiti i našu kožu .

Piling

Vrlo su korisni tijekom ljeta jer skidaju mrtve stanice kože i višak ulja u porama, pogotovo pilinzi na bazi salicilne kiseline. Dovoljno je napraviti jednom u dva tjedna.

Zzzz….

Ne brinite nisam zaspala pišući post.. To je više zvuk neumornih zujalica oko nas ljeti, komarci, ose, pčele, bumbari, uglavnom sve što leti i pika.. Ubodi su vrlo neugodni, osim što nas koža svrbi i može biti natečena i crvena na mjestu uboda, koristite kremu s hidrokortizonom barem dvaput na dan.. Kreme za sunčanje i sredstva protiv komaraca nemojte miješati, jer zbog kreme sredstvo može prodrijeti dublje u kožu te izazvati iritaciju.

Šljokice

Ulje i kreme sa šljokicama daju koži predivan sjaj, i otkrivaju lijepi preplanuli ten.

NE vrućem tušu

Nikako nije dobar, nakon plaže jer isušuje i dodatno zagrijava već toplu kožu. Hladni tuš pomaže da se koža rashladi. Ako ne možete podnijeti hladnu vodu kao ja J mlaki tuš isto pomaže.

Čuvajte se sunca, mažite se sa kremicama, pijte puno tekućine i ono najbitnije uživajte i odmorite se J


post signature

No comments:

Post a Comment